Open programma's

Keynote Bieke Van Gool: sterke leiders, sterke teams, sterke organisatie

Bieke Van Gool is managementadviseur, doendenker en keynote speaker: geconnecteerd leiderschap in een hybride wereld.

Zij vertaalt inzichten en praktijkvoorbeelden naar concrete ideeën waar je zelf, of met je team, mee aan de slag kan. Ze weet haar publiek te boeien met sprekende voorbeelden, grappige anekdotes en concreet advies. Haar expertise is leiderschap, transformatie en hoe aandacht daar een sleutelrol in speelt. Zij vertolkt ervaringen, modellen en persoonlijke verhalen naar to do’s en inspireerde daarbij publiek in binnen- en buitenland.

Spreker: 

Bieke Van Gool bouwt aan bedrijfscontinuïteit en een duurzame maatschappelijke toekomst, door de effectiviteit van relaties en samenwerkingsverbanden in organisaties en teams te verbeteren. 

Als leiderschapsexperte en executive coach in binnen- en buitenland, ondersteunt zij bij de realisatie van persoonlijke of gezamenlijke effectiviteit, progressie en transformatie. Zij werkt aan afstemming tussen de juiste m/v op de juiste plaats die de juiste dingen doet.

Bieke leidt haar eigen bedrijf, Linkx, en bouwt als onderneemster mee aan organisatienetwerken die leiden tot duurzame impact. Zij gelooft in het verbinden en delen van informatie, middelen en activiteiten om samen een outcome te bewerkstelligen die geen van de organisaties afzonderlijk tot stand kan brengen.

Zij is sinds 2010 faculty member aan Antwerp Management School en is auteur van een eerste boek: Waarom aandacht de essentie is. Uitgegeven door Lannoo Campus.

Opties voor keynote: 

I.f.v. haar gesprekspartners of publiek, houdt de keynote volgende thema’s in:

 • Wie is de vrouw achter de auteur? Jurist die een boek over aandacht schrijft?
 • Waarom dit boek, er bestaan al zoveel boeken over leiderschap?
 • Wat is onze hybride wereld en wat is daar zo bijzonder aan?
 • Wat betekent geconnecteerd leiderschap in de praktijk? Hoe kunnen we dat toepassen?
 • Motiveren, hoe doen we dat best?
 • Hoe verhoogt aandacht de effectiviteit van een team?
 • Waarom probleemgerichtheid ook een kwaliteit kan zijn.
 • Hoe connecteren, in deze tijden van werken op afstand?
 • Wat is de meest verpreide vergissing rond aandacht?
 • Wat heeft aandacht in Bieke’s leven ten positieve veranderd?
 • Wat is Bieke’s belangrijkste slotadvies?

En…

 • Waarom Angela Merkel haar vriendin zou kunnen zijn.

Recensie boek: 

ZigZagHR, januari 2022 over het boek:

“Met de baseline Geconnecteerd leiderschap in een hybride wereld eist het boek Waarom aandacht de essentie is vanzelf een prominente plek op in een editie over leiderschap anno 2022.

Eerst zet Bieke Van Gool de puntjes op de i met haar uiteenzetting over aandacht heeft ze het niet alleen over focus of concentratie, maar ook over openheid en empathie: “Mensen voelen zich verbonden met elkaar wanneer ze zich belangrijk voelen voor elkaar. Er is geen echte verbinding mogelijk als je er niet in slaagt, al is het maar even, door de bril van de ander te kijken. Oprechte aandacht leidt tot loyaliteit en (h)echtere samenwerking.”

Zo kunnen we meteen de sprong naar het kernconcept geconnecteerd leiderschap maken, want dat “betekent leiden vanuit verbinding én in verbinding, als individu, team of organisatie. Geconnecteerde leiders schakelen continu op basis van de situatie en de mogelijke realiteit.”

Het komt er dus ook op aan om vlot te kunnen meebewegen in deze nooit meer stilstaande wereld. En daarover verkondigt Bieke Van Gool een hoopvolle boodschap: dat kan je leren. Het laatste deel van haar boek besteedt ze trouwens aan de ontwikkeling van geconnecteerd leiderschap, zowel op persoonlijk, team- als organisatieniveau. Nog sterker dan in de eerste luiken, treedt daar de dagelijkse praktijk naar voren. Dat komt niet alleen tot uiting in de talloze tips en reële voorbeelden, maar evengoed in drie intermezzo’s van o.a. Joost Callens, CEO van De Camino Groep, Prof. dr. Peggy De Prins en Prof. dr. Jesse Seghers.

Interesse? Neem vrijblijvend contact. 

Connected leadership
You learn nothing
from life, if you think
you are right all the time.
Learn how.
Link up with Linkx.
Eén keer per maand zorgen we voor schwung in uw inbox met zorgvuldig uitgekozen inspiratie, boeiende knowhow en updates rond leiderschap en transformatie.

Ik ga akkoord met de privacy policy.

Schrijf je in