Wouter van den Berg

Leadership advisor

Wouter van den Berg is gepassioneerd door talent en potentieel. Hij behaalde een master in Bedrijfseconomie én in Neurowetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als onderzoeker sloeg Wouter actief bruggen tussen de vakgebieden gedragseconomie, marketing, verkoop, neurowetenschappen, endocrinologie en (moleculaire) psychiatrie. Zijn werk werd gepubliceerd in Journal of Management, Journal of the Academy of Marketing Science and Neuropsychopharmacology, en werd bekroond met de Sheth Foundation Best Paper Award (2012). 

Het belangrijkste onderwerp van zijn onderzoek is 'Unlocking Potential in the Workplace', waarbij hij gebruik maakt van een biomarkerbenadering. Met behulp van de nieuwste instrumenten uit de neurowetenschappen en genetica (hormonale en DNA-analyse, functionele MRI hersenscans, en fundamentele muizenstudies) en traditionele onderzoeksmethoden uit de sociale wetenschappen (vragenlijsten, observatie en experimenten) probeert hij nieuwe manieren te vinden om professionals te helpen om hun nature én nurture volledig te benutten. 

Daarom richtte hij in 2012 BrainCompass op, dat professionals helpt hun potentieel te ontsluiten met behulp van een online vragenlijst en een offline DNA-analyse (met biologisch DNA, uit het speeksel van de deelnemer). Die innovatieve methode van talent- en leiderschapsontwikkeling kent veel succes bij organisaties en wordt er  opgenomen in hun strategische learning and development. De methode werd gecontroleerd en goedgekeurd door de Nederlandse Privacy Autoriteit.

Meer info: BrainCompass | Neuroscience & DNA

 

Wie zijn we?

Linkx is een complementair collectief van adviseurs, experts, trainers en coaches die gepassioneerd zijn door leiderschap, teamdynamiek en organisatieontwikkeling.

Meet & greet our team >>